Koekjesbakken part 2
Wegens het grote aantal enthousiaste reakties :) nogmaal de koekjes....
Gelukkig krijg ik de foto van de havermoutkoekjes nu wél geladen en dit zijn ze dus.....
Het recept komt uit een kookboek van Delia Smith - vegetarische favorieten:
100 gram boter
75 gram rietsuiker
2 tl stroop
40 gram klein gehakte hazelnoten
100 gram zelfrijzend bakmeel
zout
100 gram havermout
50 gram rozijnen
verwarm de oven voor op 170 graden
boter, suiker en stroop op een laag vuur even laten smelten en neem daarna van het vuur.
zeef het bakmeel met zout erbij en voeg havermout en de helft van de rozijnen en de helft van de noten toe.
Doe het gesmolten botermengsel erbij en kneed door elkaar. Als het te droog is, mag er een klein beetje water bij.
Maak balletjes ter grootte van een walnoot en druk deze uit tot koekjes van ongeveer 6 cm doorsnee.
Bestrooi met de rest van de noten en rozijnen en druk dit lichtjes aan.
Bak ze ongeveer 15 minuten in het midden van de oven.
Eet smakelijk :)
XXXM
2 opmerkingen:
Heb je ze al op? Ziet er goed uit! Bedankt voor het recept! En inderdaad, ook van ons hier een favoriete bezigheid bij regenachtig weer: koekjes of brownies bakken! Life is good indeed!
hmmmmmm ga ik zeker binnenkort proberen ! THX
Een reactie posten