maandag, oktober 02, 2006

Koekjesbakken!!!!


Het heeft hier echt de hele dag geregend. Een hele sombere dag... een typische koekjesbakdag! Tim speelde bij een vriendje dus Bette had het rijk alleen. We bakken meestal hele simpele zandkoekjes, maar deze keer wilde ik ook eens een recept uitproberen dat ik ooit van een moeder op school had gekregen: havermoutkoekjes. Ik weet het, het klinkt absoluut niet lekker, maar ze smaken echt verukkelijk!

Bette mocht eerst alle ingrediënten door elkaar kneden tot een stevige bal. Ik probeer altijd zoveel mogelijk deeg te redden, want het liefst eet Bette de helft hiervan al op, voordat het de oven heeft gezien :)

Daarna moet het even opstijven in de koelkast. Officieel een half uur, maar dat duurt Bette altijd veel te lang, dus 10 minuten is al veel..... Dan mogen de koekjes uitgestoken worden, en dat gebeurt altijd met grote precisie. Daarna gaan de koekjes een kwartiertje in de oven en dan begint eigenlijk de grote pret: versieren!!! Het is altijd weer een hele kunst om zoveel mogelijk versiersels op een koekje te krijgen. Zelf vind ik ze dan eigenlijk niet meer te eten, maar vooral Bette eet het liefst al haar koekjes in één keer op.....


Ondertussen heb ik ook het deeg voor de havermoutkoekjes gemaakt. Het was eigenlijk de bedoeling dat Bette dat ook zou doen, maar ze vond het er "vreselijk vies" uitzien. En ik moet eerlijk bekennen dat dat ook wel een beetje zo is......

Hier zou dus een foto van de havermoutkoekjes moeten komen, maar ik krijg ´m niet geladen :(

Ze zien er misschien niet zo smaakvol uit, ze zijn het absoluut wel. JP werkt nu net de vierde bij zijn kopje koffie naar binnen :)

In ieder geval zijn we zo een hele middag lekker zoet geweest samen en is het alweer tijd om Tim op te gaan halen. Ik regen voor de derde keer deze dag helemaal nat, maar dat mag de pret niet drukken..... als lekker druipend de voordeur opendoen, komt de geur van pasgebakken koekjes ons tegemoet............... life is good!!!!!!!!!

XXXM

2 opmerkingen:

Diana zei

Mmmmm, klinkt heerlijk.

D@nielle zei

hmmm die havermoutkoekjes klinken toch ook lekker hoor. Ga ik ook binnenkort weer eens doen. Heb je de recepten voor me ?