donderdag, oktober 05, 2006

Eten!!!

Ik ben dol op eten :) en op eten koken. Eten is voor mij heel belangrijk. Het is een rustpunt voor mijn gezin. Ik ben er dan ook behoorlijk streng in dat er aan tafel wordt gegeten en niet voor de t.v. Natuurlijk zijn er regelmatig uitzonderingen, maar veel te weinig naar de zin van Tim en Bette. Voor mij is het een moment om te vertellen wat iedereen die dag heeft meegemaakt en ik vind het dan ook prettig dat iedereen aandacht voor elkaar heeft.

In het boek The big Picture van Stacy Julian zag ik een album wat zij had gemaakt over de eetgewoonten van haar gezin. Ze had een album gemaakt met allerlei favoriete gerechten en etenswaren van elk familielid. Toen ik dat las, wist ik meteen dat ik ook zoiets wilde maken. Ik ben er al een tijdje geleden mee begonnen. Het is geen album dat meteen af zal zijn.... meer a work in progress:)
Ik heb nu een aantal pagina´s gemaakt met de favoriete gerechten van voornamelijk Tim en Bette, maar er komen ook nog pagina´s in met de lievelingsgerechten van JP en mij. Verder zit er een layout in over McDonalds, het favoriete restaurant van Tim en Bette :) en ik ben nog van plan om ook wat pagina´s te maken over specifieke produkten die we lekker vinden. En wellicht komen er ook nog pagina´s over dingen waar we juist niet van houden!

Ik had besloten dat ik alleen maar spulletjes mocht gebruiken die ik al in huis had. Het albumpje is een bordeauxrood 15x15 album van Making Memories. Als ik had mogen kiezen had ik liever een andere kleur genomen, maar goed.... doorbijten..... álléén dingen gebruiken die ik al in huis had!!!!

De pagina´s zijn steeds betrekkelijk eenvoudig van opzet. De basis van de layouts is eigenlijk steeds min of meer hetzelfde. Het gaat mij er in dit album niet om dat ik zo mooi of creatief mogelijk heb gescrapt. Het gaat me erom dat het verhaal vast wordt gelegd.XXXM

3 opmerkingen:

Nicole zei

Hoi Moniek

Wat een geweldig leuk idee en heel vaak is het verhaal erachter belangrijker dan het heel mooi scrappen, alhoewel ik de pagina's er super leuk vind uitzien. Is je boekje van de online workshop van Shimelle af?

groetjes Nicole

HARTENKERSJE zei

Hai Moniek,

Echt heel goed idee, dat ga ik maar ook eens doen. Als dat van komt??? Er zijn al zoveel die ik wil gaan doen.
Mooie LO's.

Greetings Kirs

Nellie Hulsman-Lodders zei

Ontzettend leuk gedaan, Moniek! En wat een top idee. Die gaat zeker in mijn ideeen map! Vooral leuk hoe je de layouts hetzelfde hebt gehouden. Door gebruik van verschillende soorten papier en embellishments worden de pagina's toch verschillend! TOP!