woensdag, juni 27, 2007

Inhaalslag........

Ik ben begonnen met scrappen in het begin van 2003. Tim´s foto´s zijn tot zijn 4e jaar ingeplakt en die van Bette tot en met haar 2e jaar. Toen ik nog niet scrapte, plakte ik heel trouw de foto´s in en ze hebben van hun eerste paar jaar foto-albums die helemaal up-to-date zijn.

Tim´s foto-albums staan op zijn kamer en we hebben die in de loop van de tijd regelmatig samen bekeken. Maar Bette´s baby-albums liggen in een kast in onze slaapkamer, waardoor ze niet zo snel gepakt werden. Een tijdje terug kwam ik een babyfoto van Bette tegen en toen ik die aan haar liet zien, wist ze niet dat het lieve babietje op de foto zijzelf was! Hoog tijd om haar baby-albums eens tevoorschijn te halen. Ze heeft er dagenlang in gekeken. Steeds weer opnieuw, en ze vond het fantastisch. Ze vond het zo leuk om zichzelf als babietje te zien, om te zien hoe iedereen er toen uitzag en om te zien hoe ons huis in de loop van de jaren veranderd is.

Dit deed me opnieuw realiseren hoe ontzettend leuk het is om foto-albums te bekijken. En dit deed me ook realiseren dat ik lang niet zo trouw ben geweest in het inplakken van foto´s sinds ik scrap. Ik scrap de foto´s waar ik op dat moment zin in heb, of die ik nodig heb voor een opdracht of workshop. Ik mis toch wel het feit dat ik het chronologische verloop van de levens van Tim en Bette niet meer vastleg. Ik heb de foto´s wel, ik heb zelfs stápels foto´s in de kast liggen, maar ze zijn nog niet gescrapt...... en daar ga ik nu proberen verandering in aan te brengen. Ik heb dan ook besloten om nu wat meer oudere foto´s te gaan scrappen en deze layout is hopelijk de eerste van vele.....

XXXM

2 opmerkingen:

Lietje zei

Hai Moniek

Dit herken ik helemaal.
Van de eerste heb ik braaf tot zijn 2e verjaardag ingeplakt, bij nummer 2 stopt het bij zijn 1e verjaardag en van ons meisje zijn de 1e foto's pas ingeplakt sinds in scrap. Ben halverwege 2005 begonnen en zij is van 1994 (oeps !!!)
Wel probeer ik alles trouw in HEMA mappen te stoppen (3 foto's boven elkaar) en (volgens mij ook 1 van jouw ideetjes) een foto per dag album. Helaas is dat soms een foto per maand geworden, maar toch....
Of ze nu wel of niet ingeplakt zitten, ze hebben later heel wat meer foto's van hun jeugd dan ik zelf heb.
Volgens mij zegt Stacy Julian ook zoiets. Gewoon alle foto's in mappen en alleen de foto's met een verhaal moet je verder gebruiken.
Ik vind deze manier van werken wel heel rustgevend.

Familie Kubben zei

Succes Moniek!! Leuk dat Bette zo reageert op haar baby foto's!
De Lo is erg mooi geworden, ik vind de kleur groen erg mooi passen bij de foto's! Succes met de rest! groetjes