zondag, januari 03, 2010

een nieuw begin!

Dit nieuwe jaar betekent voor mij een nieuw begin.... een nieuw begin van een jaar vol nieuwe kansen en mogelijkheden..... Ik ben er echt helemaal klaar voor!

Zoals de meeste van jullie wel zullen weten is er afgelopen juni bij mij baarmoederhalskanker geconstateerd. Voor mij was dit uiteraard een hele grote schok. Zoals zovelen dacht ik altijd dat zoiets mij nooit zou overkomen. Je leven staat in één klap helemaal op z'n kop. Alle zekerheden die ik dacht te hebben, vielen in één keer weg. Na een paar onderzoeken bleek gelukkig dat ik geen uitzaaiingen had en dat de tumor 'heel mooi' mijn baarmoeder in groeide en niet in mijn blaas of darmen. Toen ik dat hoorde, ben ik er altijd vanuit gegaan dat ik van deze ziekte zou genezen. Ik kon niet geloven dat deze ziekte mij er nu onder zou krijgen!

In de zomermaanden heb ik chemobehandelingen en bestralingen ondergaan en dit was behoorlijk zwaar. Vantevoren dacht ik dat ik het allemaal best goed zou doorstaan, want ach, zo snel krijgen ze mij er niet onder :) maar meteen na mijn eerste chemo was ik flink ziek en had ik nauwelijks energie om iets te doen. Ik had vantevoren een soort daily album gemaakt als Ali's December Daily en ik had het plan om elke dag iets te schrijven. Dat is er dus niet van gekomen....

Om een lang verhaal kort te maken: alle ellende is toch ergens goed voor geweest, want de tumor is verdwenen! Je wordt pas genezen verklaard als je na 5 jaar nog steeds tumorvrij bent, dus ik ga nog steeds regelmatig voor controle, maar ik hoef geen behandelingen meer te ondergaan.

Ik besef terdege dat ik ontzettend veel geluk heb gehad. Mijn kansen waren goed, het is een kankersoort die goed te genezen is en mijn behandelingen zijn zwaar geweest, maar ik heb in het ziekenhuis zoveel doodzieke mensen gezien met zoveel zwaardere behandelingen, dat ik daar absoluut niet over wil klagen: ik ben weer beter!

En langzaamaan wordt ik weer een beetje mijn oude zelf. Ik heb nog niet dezelfde energie als voor mijn ziekte, maar het gaat elke week een stukje beter. En in dit nieuwe jaar wil ik dus ook weer langzaamaan al mijn werkzaamheden op gaan pakken. Ik scrap inmiddels al wel weer, want door mijn ziekte heb ik me gerealiseerd dat het vastleggen van mijn verhalen belangrijker is dan ooit. Ik was al nooit zo geinteresseerd in de nieuwste produkten of technieken, maar nu realiseer ik me des te meer dat het mij daar bij het scrappen niet om gaat. Het allerbelangrijkste voor mij is het vastleggen van gebeurtenissen, gevoelens, familieverhalen en anekdotes voor Tim en Bette. Als ik er niet meer ben, en hopelijk blijf ik nog heel lang in de buurt....., dan zullen zij weten wie ik was, wie hun voorouders waren en hoe zij zelf als kleine kindjes zijn geweest.
Kortom, I'm back!

XXXM

10 opmerkingen:

Gemma zei

welkom terug!!!

Anoniem zei

Hoi Moniek fijn dat je weer op de goede weg terug bent. Neem er wel de tijd voor.lieve groeten yvonne

D@nielle zei

wow moniek ik wist dat er iets was maar niet precies wat. Ik kan meepraten hoe het is voor een gezin om zoiets mee te maken en wens jullie dan ook veel sterkte om hiermee om te gaan want ook al ben je weer beter begint het nu pas echt met het verwerken, I know ;) Fijn dat je weer zin hebt om te scrappen en het jaar vol goede moed ingaat !

Chantal van de Kant zei

Goh, wat een verhaal zeg. Ik mistte je wel in blogland, maar had geen idee dat er zo iets ernstigs aan de hand was.
Heel veel sterkte in de komende tijd. Fijn dat het in ieder gaval weer goed gaat me je.
Het allerbeste voor 2010!!!

Arianne zei

Welcome back!
Ook ik had geen idee wat er was, het viel me wel op dat je niet blogte.
Fijn om te horen dat je steeds weer meer energie krijgt.
Ik wens jullie nog heel veel sterkte de komende tijd!

Liesbeth zei

Hoi Moniek, ik ben blij dat je weer op de weg terug bent en dat je je weer steeds beter gaat voelen. Ik heb je workshop graag voor je vervangen maar natuurlijk is het nog veel beter als je er binnenkort weer zelf toe in staat bent. Lieve groeten van Liesbeth

heidi zei

Ho Moniek,
Fijn dat je weer overeind krabbelt, en ja, heel goed dat je weer het scrappen induikt. Naast alles vastleggen voor je kinderen is er ook niets beters voor jouzelf dan alles in alle rust verwerken. Ik weet zeker dat het jouw creativiteit alleen maar sterker gemaakt heeft...en daar zijn de allernieuwste scrapgadgets helemaal niet voor nodig!
Veel liefs en hopelijk tot gauw,
Heidi

Stefanie zei

Hallo Moniek,
ik wist het niet, maar vond het wel erg stilletjes op je blog... welkom terug. Fijn dat het goed gaat; dat is het belangrijkste!
groeten van Stefanie
uit Kwintsheul

Anneli zei

Lieve Moniek, jeetje...wat schrok ik toen ik het las. Dat was dus de reden waarom je een poos niet meer "aanwezig" was. Ik ben blij te lezen dat je weer op de goede weg terug bent en het is fijn om weer wat van je gelezen te hebben.
Hoop dat je snel weer de "oude" nieuwe zult zijn!

Veel liefs Anneli

Claudia zei

Hoi Moniek,
Ik had al zo'n vermoeden dat de reden dat we zo lang niets van je hebben gehoord weleens zoiets als dit zou kunnen zijn... Ik ben blij dat het inmiddels weer goed met je gaat. Veel sterkte met je verdere herstel en hopelijk tot gauw!
Groeten,
Claudia