maandag, juni 10, 2013

Zilver!

Bette's hockeyteam, meisjes C1 van HCR, heeft zich dit seizoen geplaatst voor het NK C-jeugd en dit vond afgelopen weekend plaats bij SCHC in Bilthoven. De verwachtingen waren hooggespannen en Bette verwachtte dat de finale gespeeld zou worden tussen Rotterdam en Pinoké. Pinoké was eerste geworden in onze competitie, HCR tweede. Echter, doordat onze meiden op zaterdag niet in goede doen waren, werden we "slechts" tweede in onze poule, wat betekende dat de halve finale gespeeld zou moeten worden tegen Pinoké!

Bette zat er zaterdagavond echt een beetje doorheen. Ze had zaterdag niet echt lekker gespeeld en de coach was niet al te blij geweest......
Maar een goede peptalk van papa helpt altijd....

Zondag kon de coach van Bette niet aanwezig zijn, omdat hij ook Dames 1 van Leonidas coacht die op zondag een belangrijke wedstrijd moesten spelen. Maar er was voor hele goede vervanging gezorgd: Richard de Snaijer, coach van onze Dames 1!

De meiden waren flink onder de indruk en misschien heeft dat geholpen, want tijdens de wedstrijd tegen Pinoké hebben onze meiden gevochten als leeuwen... de eindstand was 1-1 en daarom moesten er shoot-outs genomen worden..... deze wonnen wij en dat betekende dat we in de finale stonden!
Ik gloeide echt van trots!

In de finale moesten onze meiden tegen Nijmegen. En misschien was het onderschatting, misschien was het teveel van het goede om nog een keer zoveel energie te geven of misschien zat het er gewoon niet in.... HCR MC1 verloor met 1-0 van Nijmegen..... wat een teleurstelling voor onze meiden..... ze waren zo dichtbij!

De ergste teleurstelling was al snel weggeslikt en uiteindelijk konden ze toch ook genieten van hun zilveren medaille....


Het was een enerverend weekend, met een heel mooi zilveren randje.... ik ben apetrots op mijn meisje!

XXXMGeen opmerkingen: