maandag, november 06, 2006

Creabea


Breien is weer helemaal in. Ik hoorde het afgelopen week op t.v. Zelf ben ik helaas maar een matige breister. Dat komt eigenlijk omdat mijn moeder echt waanzinnig goed kan breien. Ze kent de meest aparte, mooie steken en de ingewikkelste kabeltjes rollen zonder problemen van haar breinaald. Ik had al snel door dat ik daar nooit tegenop kon en wanneer ik een gebreide trui of vest wilde, dan hoefde ik het maar aan haar te vragen en een tijdje later lag het voor me klaar. Voor Tim en Bette heeft ze hele mooie truitjes gebreid toen ze klein waren en voor Bette een paar jaar geleden 2 fantastisch mooie vestjes. Ik vond het vreselijk toen ze eruit gegroeid was.....
Daarna heeft mijn moeder nauwelijks meer gebreid. Ze ging bridgen en aquareleren en van breien kwam niet veel meer.
Maar toen wij gisteren op mijn vaders verjaardag waren, moest ik het haar toch even vertellen: Breien is weer helemaal hip! En ja hoor..... het is me gelukt: het begon toch weer te kriebelen..... ik weet zeker dat ze binnenkort weer aan een heel mooi vestje voor Bette gaat beginnen :) Jippie!

Natuurlijk kan ik wel breien, maar veel verder dan recht en averecht kom ik toch niet. Gelukkig zijn er tegenwoordig zulke mooie wolletjes te koop, dat het zelfs met alleen recht en averecht breien heel erg mooi wordt. Ik ga het zeker binnenkort weer eens proberen.
Via Petra kreeg ik de volgende link: www.ontwerpfabriek.nl
Op 18 november is er in Rotterdam het eerste nederlandse brei-evenement. Ik ga zeker een kijkje nemen :)
Toen ik een beetje doorklikte op diverse links, ging er echt een wereld voor me open. Een wereld waar ik totaal geen weet van had. Wanneer je geïnteresseerd bent in breien, raad ik je echt aan om verder te kijken :)


Maar eigenlijk ben ik meer een haakster. En ook haken is best weer een beetje in, geloof ik. Ik had een tijd terug al eens een blad gekocht met allerlei haakpatronen en daar stond een gehaakte sjaal in met allemaal gekleurde bloemen. Ik heb afgelopen zaterdag de stoute schoenen aangetrokken en heb wol gekocht..... En nu ben ik dus aan het haken :)

Een tijdje terug vertelde ik al eens dat er meer in het leven is dan scrappen en dat is overduidelijk zo! Scrappen zal voor mij altijd nummer één blijven, maar een uitstapje naar wat anders moet kunnen, toch?

XXXM

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Goh, wat leuk joh! Haken, man, dat is een eeuw geleden dat ik dat deed......
Laat je ook foto's zien van wat je gemaakt hebt? Succes ermee!

Nicole zei

geweldig breien,maar nu even niet...en haken dat is niet zo mijn ding.

gr Nicole

Anoniem zei

Iedere winter brei ik wel een trui.Ik vind het echt winter werk zo gezellig in de zetel en naar TV kijken! maar...het in elkaar zetten vind ik minder leuk.