donderdag, juni 15, 2006

take care of yourself first & make time


Deze week kwam ik de blog van Melody Ross tegen en ik kom er sindsdien elke dag terug. Ik was zeer onder de indruk van haar manier van schrijven. Net als Ali weet ze een gevoelige snaar bij me te raken. Het is net alsof zij opschrijft wat ik voel. Vanmorgen las ik haar blog over het feit dat je eerst voor jezelf moet zorgen voordat je echt voor iemand ánders kan zorgen. Het klikte meteen. Ik zou niet durfen om de problemen van haar man te vergelijken met die van Jean-Paul, want ik weet zeker dat zij het veel moeilijker heeft gehad dan ik, maar toch begreep ik heel goed hoe ze zich voelde en voelt.

Ik heb vandaag haar raad ter harte genomen en heb vandaag eens goed voor mezelf gezorgd :)
Nadat ik Tim en Bette naar school had gebracht, ben ik eerst naar de AH en de bakker gegaan voor de verplichte boodschappen, maar ik heb ook 2 tijdschriften voor mezelf meegenomen: 101 woonideeën en Tuinieren in juni.
Toen ik thuis kwam heb ik deze in alle rust doorgelezen onder het genot van een kopje cappucino. Veel leuke ideetjes opgedaan en door met name het tuinblad, kreeg ik erg veel zin om naar een tuincentrum te gaan. Dus toen Tim en Bette ´s middags weer op school zaten, heb ik meteen de auto gepakt en ben naar van der Dussen gereden. Heerlijk! Ik was er zo´n tijd niet geweest!
En ook hier mezelf eens goed verwend! Allemaal leuke plantjes voor de tuin gekocht en ook wat leuke hebbedingetjes voor binnen. Én een mooie bos oranje gerbera´s.......
Ik ben al tijden zo ontzettend druk met scrappen, dat alle andere dingen die ik ook leuk vind er een beetje bij in zijn geschoten. En al die andere dingen mis ik toch best! Natuurlijk is scrappen heerlijk, maar met de tuin bezig zijn óók, in huis rommelen óók en koken óók! (vanmiddag met Bette ook nog een italiaans brood gebakken..... het hele huis ruikt zalig!)
Kortom, vandaag heb ik goed voor mezelf gezorgd door tijd te maken om de dingen te doen die IK graag doe ..... Ali en Melody kunnen trots op me zijn!

en nog wat....... ik kan het iedereen aanraden!

XXXM

2 opmerkingen:

Mirjam zei

Bedankt voor de link naar Melody Ross. Wat kan die schrijven zeg. Het is net of ze tegen je praat.
Fijn dat je zo'n goede dag hebt gehad! Enne...die oranje gerbera's hebben die iets met scrapworks te maken? :-)Mooie foto trouwens!

moniek zei

Mirjam, hoe raad je het zo :)
vanavond weer een nieuwe kans voor de rest.....