maandag, april 02, 2007

Bollen!

ik heb een groot gedeelte van mijn jeugd in de Bollenstreek gewoond. Maar in die periode kon ik al het moois dat er in het voorjaar bloeit niet echt waarderen. Ik heb jaren lang bollen gepeld en bollen verpakt, maar daar hield het dan ook mee op. Laten we het er maar op houden dat ik meer oog had voor andere zaken ;)

Zo ben ik in die periode ook nooit in de Keukenhof geweest. Wekenlang zagen we bussen vol toeristen door ons dorp rijden, maar zelf had ik nooit de aandrang om ook eens te gaan kijken. Pas jaren later zijn JP en ik met mijn ouders geweest en toen vond ik het schitterend.

Ik heb ook helemaal geen foto´s van de bollenvelden. Meestal was ik alweer te laat als ik eraan dacht om foto´s te maken. Maar dit jaar ben ik eens op tijd:Ik had gedacht dat Tim en Bette er niets aan zouden vinden en dit zouden zien als alweer een verplichte fotosessie, maar niets was minder waar. Het begon al toen we de auto uitstapten en de heerlijke geur van de hyacinten roken. Wanneer ik thuis hyancinten in pot heb staan, dan word ik vaak een beetje onpasselijk van de zware geur, maar buiten rook het heerlijk.
Zelfs Tim en Bette vonden het heerlijk. Ze hebben lekker tussen de bloemen gerend en losliggende bollen gezocht.
En ik ben helemaal tevreden met mijn foto´s! Misschien lukt het dit jaar ook om van het bloemencorso foto´s te maken.......................... :)
XXXM


2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hee Moniek... wat grappig om op de achtergrond de ruine van Teylingen te zien! Op 14 april maakt die deel uit van een fietsroute en wordt er door de plaatselijke toneelvereniging opgetreden (waaronder mijn dochter!!). Misschien een idee? Kasteel Keukenhof maakt ook deel uit van deze fietsroute... zie je gelijk alles.
Groetjes
LiesbethP

Rianne zei

Hoi,
Wat een prachtige foto's !!!
Helemaal super.
Begin steeds meer in te zien dat de foto toch ook wel de lay-out maakt.
groetjes Rianne