maandag, november 07, 2011

Financieel bij de handLong time no see......
Het is lang geleden dat ik wat geblogt heb...
wanneer ik niet blog, dan betekent dat meestal dat ik het druk heb en zo is het ook in dit geval want ik heb niet stil gezeten!

Zo heb ik onder andere meegewerkt aan het boek Financieel bij de hand dat is geschreven door Anske Plante en Annet Dries.

"Financieel bij de hand helpt jou als ouder hoe je je kind leert omgaan met geld. Het bijzondere aan dit boek is dat je het samen met je kind kunt gebruiken. Het bestaat namelijk uit twee delen, een deel voor ouders en een deel voor kinderen.
In het oudergedeelte besteden we aandacht aan het doel van financiële opvoeding, namelijk financieel onafhankelijke kinderen.
Om dit te bereiken is het belangrijk dat je kind bepaalde vaardigheden heeft, zoals het bijhouden van een kasboek en het opstellen van een begroting.
In het kindergedeelte helpen we je kind hiermee aan de slag te gaan."


Anske is de moeder van Tim's beste vriend en terwijl ze bezig was met het schrijven van dit boek, hebben we het een paar keer gehad over een paar onderwerpen die in het boek worden behandeld. Ik merkte al snel dat ik niet echt bewust bezig was met de financiele opvoeding van mijn kinderen. En dat terwijl ik toch hoop dat wanneer ze het huis uit gaan, ze in staat zullen zijn om zich financieel te redden.
Voor mij waren deze gesprekjes een echt eye-opener en ik hoefde dus ook niet lang na te denken toen ze me vroeg of ik interesse had om de kasboekjes te ontwerpen die ze willen aanbieden naast het boek. In deze kasboekjes kunnen kinderen hun inkomsten en uitgaven bijhouden. Op deze manier krijgen ze een goed inzicht wat er met hun geld gebeurd.

Ik heb 4 kasboekjes ontworpen die via de website van finacieel bij de hand (klik hier) te bestellenn zijn.

Voor mij was dit boek echt een steuntje in de rug bij de financiele opvoeding van Tim en Bette, omdat ik er toch niet echt bewust mee bezig was.
En jij...... hoe financieel bij de hand ben jij?XXXM

2 opmerkingen:

Petra zei

Wat leuk dat je meegewerkt hebt. En wat een goed onderwerp om een boek over te schrijven. Ik denk dat heel veel ouders niet bewust bezig zijn met financiële opvoeding. Ik ook nog niet, maar goed, onze kleine man is pas 1 jaar.

De kasboekjes zijn mooi geworden!

Harriët zei

De kasboekjes zijn erg leuk geworden.Voor ieder wat wils.

Ik denk dat het een boek is waar heel veel ouders (én kinderen) iets aan hebben.

Groetjes,
Harriët