maandag, mei 03, 2010

herstel en balans

het is alweer eventjes geleden dat ik heb geblogd. Alles gaat goed, ik heb het alleen een beetje druk gehad :)
Ik heb de afgelopen weken 3 opdrachten voor de CmF gemaakt, een online workshop gegeven en onderstaande boekjes gemaakt voor mijn vriendinnetjes van Herstel en Balans:

Herstel en Balans is een programma speciaal voor ex-kankerpatienten om door middel van sporten en gesprekken met lotgenoten lichamelijk verder te herstellen en geestelijk meer in balans te komen.
In het ziekenhuis had ik hier wat informatie over gekregen, maar met name het lotgenoten aspect trok me totaal niet. Ik had het al moeilijk genoeg met mijn eigen ellende, dat ik de sores van anderen er absoluut niet bij wilde. Maar in december vorig jaar merkte ik, dat mijn herstel stagneerde en hier baalde ik goed van. JP heeft me toen overgehaald om toch het Herstel en Balans programma te gaan volgen en met frisse tegenzin ben ik in februari begonnen.

En nu kan ik het aan iedereen aanraden! Het heeft me zo ontzettend goed gedaan. Uiteraard kan sporten nooit kwaad en ik ben altijd liever lui dan moe, wat dit betreft, maar het heeft me echt mijn ogen geopend dat ik absoluut wat meer aan sport moet gaan en blijven doen!

Maar ook de gesprekken hebben me bijzonder goed geholpen. Veel dingen weet je natuurlijk eigenlijk best wel, maar door toch eens kritisch naar jezelf te kijken, door bepaalde dingen nogmaals eens gezegd te krijgen, is bij mij toch een soort knop omgegaan en kan ik veel beter met mijn ziekte en angsten omgaan. Ik kan echt zeggen dat het in mijn hoofd een stuk rustiger is geworden. Natuurlijk heb ik nog wel eens moeilijke momenten, maar dat schijnt heel normaal te zijn en daar raak ik dus niet meer zo door van slag.

Mijn H&B groep bestaat uit 7 dames en we hebben samen heel wat afgepraat, gehuild en bovenal gelachen. Het is heel speciaal om te kunnen praten met mensen die hetzelfde hebben meegemaakt, die begrijpen hoe bepaalde dingen voelen en die snappen dat sommige dingen niet weg zijn, ook al ben je beter. Ik ben ontzettend blij met deze 6 dames met wie ik de afgelopen 3 maanden heel wat lief en leed heb gedeeld. Het zal vreemd zijn om ze niet elke week meer te zien. Uiteraard houden we contact, maar het zal toch anders zijn.

We hebben afgesproken dat we voor elkaar iets kleins zouden doen en ik heb dus bovenstaande boekjes voor ze gemaakt. Hierin heb ik een aantal van mijn favoriete quotes gestopt in de hoop dat ze, wanneer ze even een dipje hebben, een beetje troost zullen vinden in dit boekje.

Mijn favoriete quote van dit moment staat er ook in en die wil ik jullie niet onthouden:

trails. temptations, disappointments

all these are helps instead of hindrances,

if one uses them rightly.

they not only test the fiber of character

but strenghten it,.

every trail endured and weathered

in the right spirit

makes a soul nobler and stronger

than it was before.

James Buckham
XXXM

6 opmerkingen:

Anoniem zei

in 1 woord `TOP`

gr yvonne

Anoniem zei

Wat een bijzondere boekjes heb je gemaakt zeg! Met mooie quotes.
Scrplfs Kirs

Mabo zei

Dag Moniek, het zijn heel mooie boekjes. Fijn dat het je zo geholpen heeft! Groet, Marga

ellemieke zei

Wat een prachtig mooie boekjes heb je gemaakt...op een of andere manier raakt het me diep.

Anoniem zei

Wat een super mooie boekjes. Weet zeker dat ze er enorm blij mee zullen zijn.
Goed van je dat je toch gegaan bent, en dat het je geholpen heeft!!
X
Miek

heidi zei

hoe jij toch iets goeds kunt maken van een beproeving...ik bewonder je!