vrijdag, mei 02, 2008

Broodje Borowski......

het zal niemand ontgaan zijn dat voetballen Tim´s lust en leven is. Hij doet zelf niets liever, en wanneer hij zelf niet aan het voetballen is, dan kijkt hij er wel naar op tv, speelt Fifa op de PS of Fifa Steet op de Nintendo. Bovendien spelen wij in de auto geen "ik zie, ik zie wat jij niet ziet" maar doen wij spelletjes als het om de beurt opnoemen van spelers van AC Milan, of voetbalclubs uit Spanje. Degene die bij zijn of haar beurt niets weet, heeft verloren. Onnodig om te zeggen dat Tim nooit verliest bij deze spelletjes........

Aan Geschiedenis of Aardrijkskunde leren heeft hij een vreselijke hekel, maar hij weet precies wie de nummer 8 is van Werder Bremen en kan het hele elftal van Barcelona zonder haperen opzeggen. Hij weet waar zijn prioriteiten liggen, zullen we maar zeggen ;)

Al van kleins af aan heeft het Duitse voetbal iets voor Tim. Toen we een paar jaar geleden in Duitsland op vakantie gingen, moest en zou hij een Duits voetbal shirt hebben. We hebben nog geprobeerd of hij niet liever een shirt van AC Milan wilde of van Barcelona...... nee.... een Duits shirt moest het worden. En als echte Hollanders hebben we dat shirt toen lekker op de groei gekocht, dus hij kan het nog steeds aan ;) Hij merkt wel dat hij flink wat commentaar krijgt als hij hier in NL met dat shirt rondloopt, maar dat doet hem niet veel. Ik denk dat 1974 te lang voor hem geleden is :)

Het EK wordt komende zomer uiteraard in Duitsland gespeelden laten we nu net vrienden hebben die daar wonen. In Duitsland is de commercie rondom het voetballen al in volle gang en Petra weet van Tim´s voorkeur voor Werder Bremen. Toen ze hier waren voor Bette´s communie werd deze Nutellapot voor hem uit de tas getoverd:

eta: door een oplettende Duitse lezeres van mijn blog werd ik er op gewezen dat het EK dit jaar niet in Duitsland maar in Oostenrijk en Zwitserland wordt gespeeld.
Het moge duidelijk zijn dat ik altijd de verliezer ben van onze voetbal-kennis spelletjes.... ;)Tim vindt deze pot helemaal cool. Hij was helemaal gelukkig toen de vorige pot eindelijk op was en deze Duitse pot aangebroken werd. Sindsdien eet hij niets anders meer op zijn brood :)

Wanneer ik ´m vraag wat hij wil eten, dan krijg ik steevast als antwoord: een broodje Borowski! (voor de duidelijkheid: dit is een witte geroosterde boterham met dikke laag Nutella!)

XXXM

1 opmerking:

Anoniem zei

Heerlijk zo`n kind. zelf heb ik ook van die voetbal kinderen. Met allerlei verschillende voorkeuren van landen,clubs en spelers.........!!! gr yvonne