maandag, mei 21, 2012

Rome

In de meivakantie zijn we naar Rome geweest, een stad die al heel lang op mijn verlanglijstje stond om te bezoeken. En wat voor een stad....! Al mijn verwachtingen zijn overtroffen, het was zo anders en zoveel beter dan ik vooraf had bedacht! Natuurlijk hebben we een muntje in de Trevi fontein gegooid, want we willen absoluut nog een keertje terug!
Het bezoek aan het Colosseum vond ik een echt hoogtepuntje. We hadden een gids genomen en op deze manier hoorden we ontzettend veel interessante dingen over het oude Rome. Ik kon me helemaal voorstellen hoe het er vroeger uit moet hebben gezien en hoe het er toen aan toe ging...
We zijn ook een dagje naar het Vaticaan en de Sint Pieter geweest. We zijn het Vaticaan Museum in geweest, omdat ik heel graag de Sixtijnse kapel wilde bezoeken. Ik moet eerlijk zeggen dat ik ons bezoek aan het Vaticaan museum het minst geslaagd vond van deze vakantie. Het was er namelijk ontzettend druk en we liepen gewoon in een lange, lange rij langzaam door het museum. De collectie is werkelijk adembenemend, maar omdat er zoveel mensen binnen zijn, is het bijna niet mogelijk om goed te kijken en er van te genieten. Maar goed, de Sixtijnse kapel kan ook weer van mijn lijstje geschrapt worden ;) Omdat we geen zin hadden om weer in de rij te gaan staan om de Sint Pieter in te kunnen, hebben we dat niet gedaan. Maar eerlijk gezegd is elke kerk die je in Rome binnen gaat, even mooi! Alle muren en plafonds zijn schitterend beschilderd:
Wanneer je in Rome bent, kom je eigenlijk niet onder het eten van artisjok uit. We hadden een keer gefrituurde artisjok besteld, om het eens te proberen. Toen het gebracht werd zagen we een soort bruine bloem op het bord liggen en het zag er dan ook niet echt uitnodigend en smakelijk uit, maar wat schetste onze verbazing.... het was werkelijk overheerlijk! Zelfs Tim en Bette vonden het lekker. Een aanrader!
Uitzicht op Rome

Geen opmerkingen: