woensdag, maart 07, 2012

en opeens is ze alweer 12.....

Vorige week, tijdens onze vakantie, vierde Bette haar 12e verjaardag. Ze zit in groep 8, heeft net haar Cito-uitslag binnen en weet inmiddels dat ze volgend jaar naar het Erasmiaans Lyceum gaat. Ze is een echte puber, kijkt elke avond opeens steevast naar GTST en kan behoorlijk uit haar slof schieten af en toe...
Ze is ontzettend bijdehand, snel, adrem en kan opmerkingen maken, waardoor zelfs ik met een mond vol tanden sta... ze weet precies was ze wil en gaat er dan ook helemaal voor....

Maar toch, een verjaardag vieren is nog steeds een beetje spannend en dit jaar waren we bij mijn vriendin Petra in Weingarten. Petra had een heerlijke taart voor Bette gebakken en 's middags mocht Bette shoppen in Ravensburg. Natuurlijk waren daar de winkels net even anders als in NL en Bette heeft veel leuke dingen kunnen scoren.
's Avonds zijn we uit eten geweest. Het was een heerlijke dag. Bette vertelde me later dat dit haar leukste verjaardag ever was.... ;)

En ook het trakteren is toch nog steeds een belangrijk gebeuren in het leven van een 12 jarige.... we vonden hele grote snoepcolaflessen van Haribo die we in NL nog nooit gezien hadden. Een colafles in een plastic zakje, een turquoise lintje erom heen en een zelfgemaakt labeltje... Bette vond het helemaal fantistich!

Na de vakantie mocht ze in de klas trakteren:


dit was dan toch echt de laatste keer, volgend jaar is ze hier echt te groot voor ;)XXXM

3 opmerkingen:

Monique (van de PL2011 groep) zei

Hallo Moniek,

Van harte gefeliciteerd met je dochter! Fijn dat ze zo'n leuke dag heeft gehad.

Wat worden ze snel groot... Het is heel herkenbaar, over hoe je haar omschrijft. Die van mij is net iets jonger en begint ook in die puberfase te komen.

Groetjes,

Chantal zei

Gefeliciteerd met Bette! Wat worden ze snel groot he! Steven is ook net 12, maar hij is nog niet in de puberfase. Jongens lopen altijd wat achter. Hij heeft wel zijn "baby" kamer net aangepast. Gisteren zijn de beertjes gordijnen eruit gegaan en nu is hij klaar voor de middelbare school!

groetjes Chantal

heidi zei

Gefeliciteerd, alsnog! Het is heerlijk nog even toe te kunnen geven aan alle 'laatste keer' dingetjes, want heus, het gaat razendsnel met die meiden als ze eenmaal in de brugklas zitten. Hou de mascara maar vast achter slot en grendel...!
Groetjes van Heidi