maandag, januari 23, 2012

en toen was er nog maar één......


in de hoogtijdagen werd ons huis bevolkt met 6 huisdieren: onze muisjes Sam en Liesje, de konijnen Vlek en Flip en onze jeweetwelkaters Gerrit en Gijs.
Tim en Bette zijn altijd dol geweest op huisdieren en ik eerlijk gezegd ook. Ik vind de gezelligheid heel belangrijk en ik vind het ook belangrijk dat kinderen toch enigszins leren om voor dieren te zorgen (alhoewel ik steeds degene ben die de hokken/kooien en kattebak moet verschonen...er loopt toch wel iets scheef hier ergens :))

helaas is onze dierenschare behoorlijk uitgedunt en hebben we vandaag ons konijn Vlek in moeten laten slapen. Nu hebben we alleen Gijs nog, maar hij is toch al aardig op leeftijd en we hebben al heel wat met hem te stellen gehad:

hij mist één oog en heel wat tanden en kiezen, waardoor zijn bekje vaak een beetje scheeft staat. En één van zijn achterpootjes staat niet helemaal recht meer, omdat deze een tijdje geleden gebroken is geweest. Maar ondanks dit alles is het een lieverdje. Voor ons dan, wel te verstaan, want van andere mensen moet hij niet veel hebben :)

ik hoop dat hij nog heel wat jaartjes meegaat!

XXXM

2 opmerkingen:

Chantal zei

Moeilijk he Moniek als de dierenschare langzaam uitdunt. Ze zijn toch allemaal een onderdeel van de familie geworden.
Sterkte met het opvullen van de leegte.

Groetjes Chantal

Margot zei

wat een herkenbaar verhaal!