donderdag, maart 24, 2011

De verbouwing

Ik ben in Rotterdam komen wonen toen ik hier in 1988 ging studeren. Daarvoor had ik 2jaar op kamers gewoond op de Laan van Meerdervoort in Den Haag. Den Haag vond ik werkelijk een heerlijke stad en ik had dan ook heel gemengde gevoelens bij mijn verhuizing naar Rotterdam. Ik had de bekende vooroordelen: Rotterdam was een echte werkstad, er gebeurt nooit wat, het is er ongezellig en saai...... maar in mijn studententijd heb ik deze stad leren kennen en ben ik er van gaan houden. Ik heb hier JP leren kennen, we zijn van Kralingen verhuisd naar Hillegersberg, mijn kinderen zijn er geboren en inmiddels wil ik niet meer weg :)

we hebben ons huis 12 jaar geleden gekocht en alhoewel het huis misschien niet wereldschokkend is, woon ik er heel erg graag. Onze wijk is heerlijk, ik heb vaak het idee dat we gewoon in een dorp wonen. Er is veel groen en water en meer dan genoeg speelmogelijkheden voor de kinderen.
Alleen werd ons huis een beetje te klein voor 2 volwassenen en 2 opgroeiende (puberende) kinderen. We hebben er over gedacht om te verhuizen. Maar dat zou betekenen dat we uit Hillegersberg weg zouden moeten, omdat grotere huizen hier voor ons niet te betalen zijn..... Om een lang verhaal kort te maken: we hebben uiteindelijk besloten om niet te gaan verhuizen, maar om te gaan verbouwen!

En die verbouwing is inmiddels in volle gang!

vorige week maandag is ons balkon gesloopt:

daarna moesten de palen worden geheid en daarvoor kwam heel wat materieel de straat in rijden.... het kost wat zo'n verbouwing, maar je krijgt ook wat!


afgelopen maandag werd de betonnen vloer gestort, die door JP af en toe moest worden beneveld :)
en vandaag zullen de kozijnen worden geplaatst en worden de binnenmuren opgemetseld.

Tot nu toe gaat alles voorspoedig, so far so good!XXXM

3 opmerkingen:

Christa zei

Nou Moniek , dat ziet er heftig uit !! Gewoon het eind-resultaat voor ogen houden....SUCCES ! Creatieve groetjes van Christa.

Hester zei

succes met jullie verbouwing!

hartenkersje zei

Dan kom ik gauw langs om te bewonderen! Heel begrijpelijk dat jullie niet weg willen daar. Echt een heerlijke buurt.
Tot gauw dan maar he!